IMAGINE PERSONALA
0

Cum sa-ti faci un selfie perfect in 5 pasi

Moda, pasiune, manie sau chiar  obsesie , selfie  a cuprins ca un uragan intreaga planeta. Desemnat cuvantul anului inca din 2013  ,selfie  a devenit un musthave chiar si la Oscaruri . In epoca smartphone-urilor din ce in ce mai performante,  e foarte usor sa-ti faci un selfie perfect daca urmezi 5 pasi: ALEGE MESAJUL  – […]

selfie selftrainer

Moda, pasiune, manie sau chiar  obsesie , selfie  a cuprins ca un uragan intreaga planeta. Desemnat cuvantul anului inca din 2013  ,selfie  a devenit un musthave chiar si la Oscaruri . In epoca smartphone-urilor din ce in ce mai performante,  e foarte usor sa-ti faci un selfie perfect daca urmezi 5 pasi:

  1. ALEGE MESAJUL  – conteaza ce vrei sa transmiti: de la “uitati unde am ajuns” ( obisnuitele selfiuri din vacante ) pe cine am intalnit (poze cu vedete si prieteni ) chiar si actorii de la Hollywood se pozeaza alaturi de alte staruri) sau cat de bine arat in aceasta tinuta , pana la utilizarea selfiului pentru a calma spiritul gelos al partenerului – uite unde sunt – “ai dovada in poza” . Ideea in sine a selfiului este aceea de a te pune intr-o lumina favrabila, de a-ti crea un profil interesant care sa primeasca ,nu-i asa, cat mai multe likeuri. Asa ca alegeti teme interesante,care sa le spuna ceva si prietenilor vostri.
  2. MACHIAJUL si COAFURA – sunt foarte importante intr-un selfie mai ales ca sunteti in primplan (chiar grosplan uneori) si toate detaliile sunt supradimensionate. Daca in ceea ce priveste parul,acesta se aranjeaza usor sa nu arate ravasit, machiajul e foarte important sa existe dar nu in exces. Bluh-sul este un musthave in acest caz ,pentru a da proportii fetei ( altfel veti arata pamantii ). Atentie si la ruj si la fondul de ten (in special daca aveti ten acneic). Lasati  insa machiajul supra incarcat pentru evenimente si nunti. Machiajul reprezinta unul din trucurile care  te poate ajuta sa devii mai fotogenic.
  3. LUMINA – nu uitati ca orice aparat care reda o imagine fie telefon intelligent,aparat foto sau camera de luat vederi transforma practic o imagine tridimensionala (sau chiar multidimensionala) intr-una bidimensionala. Asa incat lumina joaca un rol fff important ca sa nu apareti deformati sau pamantii dar si in calibrarea corecta a culorilor. Evitati sa stati direct sub o sursa de lumina pentru ca veti avea umbre pe fata. Alegeti lumina naturala,nu prea puternica insa .
  4. DÉCOR – Pe langa chipul din poza si mesajul pe care il atasati pe  retelele de socializare, ceea ce se vede in spatele dumneavoastra poate face diferenta intre un selfie reusit si un selfie care devine viral pentru a starni rasul. Un selfie reprezinta o mica regie : aveti un actor principal – dumneavoastra,un mesaj pe care doriti sa-l transmiteti si un element care sa uimeasca ( ex: Turnul Eiffel,valurile marii,etc ) si care sa va plaseaza  intr-un anumit context.  Uitati-va cu mare atentie in spatele dumneavoastra pentru ca nimic din decor sa nu strice efectul dorit. Evitati locurile intime ca baile sau cabinele de proba.
  5. PUNE TEHNOLOGIA LA LUCRU. Fabricantii  de  telefoane  inteligente s-au si orientat spre milioanele de utilizatori pasionati de selfie. Au fost lansate  aplicatii  care va ajuta sa realizati o incadratura perfecta si declanseaza chiar ea  fotografia atunci cand toate cerintele au fost indeplinite.  Pentru ca  fotografiile realizate de foarte aproape,la doar o lungime de  brat, nu lasa sa se vada foarte bine decorul ,puteti achizitiona un monopod pentru selfie. Este un fel de bat care va tine aparatul la o distanta mai mare si are telecomanda pentru o manipulare cat mai usoara.

Acum  nu va mai ramane decat sa exersati  pentru un selfie perfect !

Sursa foto : Panpote pentru FreeDigitalPhotos.net

 

Your Trainer

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!