CUM SA
0

Cum sa scapi de ghinion

Sau cum sa iesi dintr-o pasa proasta… Am trecut cu totii prin asta : fie ca marti sunt  3 ceasuri rele, fie ca vineri 13 e o zi cu ghinion,fie  seful are o zi proasta sau nu mai merge laptopul. Sunt anumite zile in care nimic nu pare sa mearga si totul e ca o […]

Sau cum sa iesi dintr-o pasa proasta… Am trecut cu totii prin asta : fie ca marti sunt  3 ceasuri rele, fie ca vineri 13 e o zi cu ghinion,fie  seful are o zi proasta sau nu mai merge laptopul. Sunt anumite zile in care nimic nu pare sa mearga si totul e ca o cursa cu obstacole…. Ce faci cand pare ca ti s-au inecat toate corabiile ?

  1. Priveste situatia  cu realism

 

Nu e sfarsitul lumii chiar daca ghinioanele se tin lant. Vorba romanului : “o nenorocire nu vine niciodata singura”. Viata merge mai departe . Imagineaza-te  la 90 de ani privind inapoi . Acest moment mai are greutatea de acum sau e doar un obstacol pe care l-ai depasit ?

 

2.   Concentreaza-te pe solutii nu pe lamentari

 

Nu face din tantar armasar ! Cu cat o sa te gandesti  mai mult la aspectele negative cu atat o sa ti se para mai mare dezastrul . Mai bine , te concentrezi asupra prioritatilor si a manierei in care poti repara lucrurile. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

3. Umorul si relaxarea  fac  minuni .  

Daca ai avut o zi proasta nu-ti programa in a doua jumatate a ei ,intalniri si sarcini importante. Relaxeaza-te, schimba atmosfera ! Asculta muzica,uita-te la o comedie ,allege activitati care iti dau o stare de bine. La final vei avea mai multa energie si dispozitie sa gasesti solutiile cele mai bune.

4.  Nu te  autosabota

Oricine poate gresi . Aceasta nu inseamna ca  nu e bun de nimic. O  lista cu realizarile tale o sa-ti  reaminteasca faptul ca poti face lucruri marete  . Si nu consuma alimente care iti cresc gradul de irascibilitate,cum ar fi cafeaua in exces care iti vor afecta capacitatea de a-ti pastra calmul si concentrarea .

5.  Suna un prieten

Conversatia  cu o prietena sau un prieten chiar ajuta. Te eliberezi de preaplinul  emotional  si  primesti intelegere si poate chiar un sfat util. In plus ,spuse cu voce tare,lucrurile sunt percepute altfel de creier si impactul negativ se diminueaza.

Sursa foto : allfreedownload.com

Your Trainer

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!