Cariera
0

Cum sa obtii un job mai bine platit

    La ce se uita angajatorii  atunci cand compara cv-urile candidatilor ?  La detaliile care fac diferenta.  Studiile si experienta cerute in fisa  postului pentru a care ati aplicat sunt de multe ori similare cu ale celorlalti contracandidati. Adica pentru un post de contabil se cer studii si experienta in contabilitate,pentru un inginer studii […]

 

 

job bine platit selftrainer

La ce se uita angajatorii  atunci cand compara cv-urile candidatilor ?  La detaliile care fac diferenta.  Studiile si experienta cerute in fisa  postului pentru a care ati aplicat sunt de multe ori similare cu ale celorlalti contracandidati. Adica pentru un post de contabil se cer studii si experienta in contabilitate,pentru un inginer studii tehnice,etc.  De cele mai multe ori  limbile straine si abilitatile personale va aduc postul dorit si nu doar calificarea de baza.

Sa ne oprim asupra limbilor straine . Cum de  sunt ele atat de importante si cum va pot oferi  nu doar sluja visata ci si un salariu mai mare si cu cateva sute de euro …

Engleza – un must have .  Cum engleza e limba universala  in mediul afacerilor si cum tot mai multe companii multinationale isi deschid aici filiale era normal ca engleza sa reprezinte  prima optiune a angajatorilor atunci cand cer cunoasterea unei limbi straine.

Un portofoliu cat mai diversificat  . Cunoasterea unei singure limbi straine nu mai este suficienta . Cu cat stapaniti mai multe limbi straine cu atat avantajele asupra competitorilor  dumneavoastra cresc . Este ideal sa cunoasteti  una sau mai multe limbi de circulatie internationala si eventual una exotica.

Limbile exotice fac diferenta. Outsourcing,  call centeruri ,multinationale… ce au in comun ? Nevoia de angajati care sa stie limbi straine. Cum sa obtii un job mai bine platit in aceste companii ? Stiind limbi straine pentru pietele carora se adreseaza acestea . Odata cu aderarea  Romaniei in Uniunea Europeana au inceput sa se ceara limbile nordice : daneza,norvegiana,etc. Dar si chineza,japoneza sau limbile slave  sunt garantia unui  job mai bine platit.

Nivelul de cunostiinte face diferenta .Este foarte important  sa fiti onesti  si sa treceti in cv  nivelul de cunoastere scris/vorbit real. Daca aveti certificari cu care sa dovediti acest lucru e si mai bine. Migratia fortei de munca  dar si accesul la excursii sau studii in strainatate le-a inlesnit multora o familiarizare cu limbile straine. Recrutorii insa se plang ca in realitate cei mai multi nu le stapanesc mai mult de nivel mediu .De aceea  fluenta si intelegerea la nivel avansat a cator mai multe limbi straine reprezinta  cheia petru cum sa obtii un job mai bine platit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Your Trainer

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!