LOVE AFFAIR
0

Cele doua tipuri de orgasm

Cand se vorbeste sau scrie despre orgasm sunt preluate stereotipuri mai vechi. In anii 60 se spunea ca o femeie care nu are orgasm vaginal are probleme emotionale sau sexuale. Din pacate chiar si Freud a contribuit la pastrarea unor teme tabu cum ar fi orgasmul clitoridian si aparentele  probleme  aduse de mastrubare si  folosirea […]

Cand se vorbeste sau scrie despre orgasm sunt preluate stereotipuri mai vechi. In anii 60 se spunea ca o femeie care nu are orgasm vaginal are probleme emotionale sau sexuale. Din pacate chiar si Freud a contribuit la pastrarea unor teme tabu cum ar fi orgasmul clitoridian si aparentele  probleme  aduse de mastrubare si  folosirea orgasmului clitoridian.

Dupa ce prejudecatile legate de masturbarea ocaziunala au disparut, specialistii si apoi oamenii de rand au reusit sa accepte idea ca exista doua tipuri de orgasm si ca unul  nu il exclude pe celalalt. Vorbim de orgasmul vaginal si de cel clitoridian. In fond totul  depinde  de sensibilitatea individuala a organelor sexuale feminine, iar acesta sensibilitate este data pur si simplu de nivelul de dezvoltare a terminatiilor nervoase in aceste zone.

Sunt femei care ating mai usor orgasmul clitoridian – ele fiind mai obisnuite  cu masturbarea  – si persoane care ating mai usor orgasmul vaginal. Cele doua tipuri de orgasm nu se exclud  si desigur este ideal ca ele  sa aiba loc in  timpul aceluiasi act sexual sau chiar sa fie sincronizate.

De aceea se spune ca sexul  este o arta ….

Pana la arta insa este simplu sa tinem cont de sensibilitatea fiecarei persoane si sa acceptam idea ca unele femei obtin mai usor orgasmul clitoridian iar altele cel vaginal. Cele mai avantajate sunt – normal –  cele care sunt suficient de sensibile si care pot ajunge destul de usor la ambele genuri de orgasme…..

Your Trainer

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!