MI-E BINE !
0

5 ponturi pentru a alege un dentist bun!

Stomatologia costa. Si nu costa doar bani ci si stress, timp si cateodata multi nervi. Unii aleg ofertele ieftine din piata dar se trezesc ca lucrarile lor dureaza doar cateva luni in loc de 20 de ani sau ca implanturile trebuie inlocuite mult mai repede decat ar fi normal. Tinand cont ca doar in Bucuresti […]

clinica stomatologica

Stomatologia costa. Si nu costa doar bani ci si stress, timp si cateodata multi nervi. Unii aleg ofertele ieftine din piata dar se trezesc ca lucrarile lor dureaza doar cateva luni in loc de 20 de ani sau ca implanturile trebuie inlocuite mult mai repede decat ar fi normal.
Tinand cont ca doar in Bucuresti sunt peste 6000 de cabinete si clinici stomatologice este destul de dificil sa faci o alegere buna calitate/pret. De aceea va oferim cinci reguli care sa va ajute in alegerea unui stomatolog sau clinica buna si sa scapati mai usor de stresul de stomatolog :
Pontul nr. 1 : faceti diferenta intre cabinete si clinici stomatologice
Cabinetele stomatologice sunt deschise in general de medici in apartamente de bloc si sunt afaceri de familie sau ale unei singure persoane. Pot fi o alegere rezonabila pentru variantele de buget scazut, dar nu va incredeti in doctorii care practica simultan mai multe specializari. Cautati clinicile medii si mari care lucreaza cu medici specializati pentru endodontie, protetica sau chirurgie (inclusiv extractiile ar trebui in mod normal realizate de chirurg). Clinicile mari sunt mult mai avantajoase mai ales cand este vorba de lucrari si implantologie. Aici investitiile in echipamente si mediul steril sunt mai mari iar materialele folosite mai scumpe dar originale.
Pontul nr . 2 : Este important sa ajungeti la un medic specialist
Endodontia implica tratamente de canal si rezolvarea cariilor, protetica efectuarea lucrarilor din portelan sau alte material, ortodontia indreptarea zonelor cu probleme, pedodontia este pentru copii, samd. Toate acestea sunt specializari in sine, deci este bine sa mergeti la un doctor specialist pentru ca tratamentele si lucrarile sa fie binefacute si sa dureze in timp.
Pontul nr. 3 : Nu amanati interventiile pentru ca va vor costa mai mult
Este evident ca o plomba costa mai putin decat o interventie pe canalul dintelui. Monitorizati problemele si nu asteptati sa ajungeti la durere si la infectii. Urgentele stomatologice au suprataxe pana la dublul preturilor iar extractiile duc la lucrari sau implanturi care ajung la cateva sute sau mii de euro. Cand incepeti o lucrare nu opriti tratamentele pentru ca dintii isi modifica distanta dintre ei si va trebui sa cheltuiti mult mai mult si sa reluati tratamentele si mulajele pentru laborator pentru a grefa totul pe noua asezare.
Pontul nr. 4 : Realizati implanturile la clincile care lucreaza cu medici chirurgi
Implanurile sau operatiile de sinuslifting este normal sa fie realizate de chirurgi. Legea permite ca doctorii stomatologi generalist I sa urmeze un curs de 7 sapamani dupa care sa poate pune implanturi, dar un astfel de curs nu poate echivala cu anii de studiu si specializarea de nisa a unui chirurg. De aici apar diferentele de pret din piata la implanturi ( si de la calitatea materialelor). Este mult mai ieftin sa lansezi in piata o oferta ieftina folosind proaspeti absolventi cu un curs de cateva saptamani decat sa lucrezi cu medici chirurgi care aduc cheltuieli mai mari. Implantul nu este ceva simplu si este important pentru sanatatea noastra sa fie bine realizat si sa dureze. De aceea va recomandam – si pentru a nu aparea complicatii – sa recurgeti la clincile care folosesc implantotogi chirurgi.
Pontul nr. 5 : Folositi abonamentele stomatologice pentru a scadea semnificativ costurile interventiilor
Platim sume mari anual la asigurari sau pentru abonamente la diferite clinici generaliste unde ajungem odata pe an pentru o consultatie. Stomatologia este mult mai scumpa iar costurile scad in medie cu 20 de procente daca recurgem la abonament. Cel mai avantajos este sa convingem compania la care lucram sa contracteze abonamenteul cu o clinica stomatologica, pentru ca astfel costurile lunare sunt mai mici fiind vorba de mai multi angajati. De exmplu la companii cu cateva sute de angajati un abonament lunar de persoana ajunge la 3- 5 euro, adica aproximativ 50 de euro pentru tot anul, ceea ce este foarte avantajos. Daca apelam la abonamente individuale sumele sunt intre 10 si 35 de euro pe luna, in functie de avantajele oferite. Chiar daca abonamentele se platesc in avans este rentabil sa chetuim o medie de 200 de euro pe an – exista si abonamente pentru intreaga familie – si sa econimisim mult mai mult.
Alte informatii despre specializari si cum sa ne descurcam la medicul stomatolog puteti gasi accesand www.imperialdent.ro

Your Trainer

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!